Programul de burse a Institutului Confucius 2018

În scopul promovării limbii și culturii chineze și susținerii studenților și profesorilor locali ai Institutului Confucius, Sediul Central HANBAN lansează Programul de Burse a Institutului Confucius 2018.

logo

Cerințe față de candidați:

 • Non-cetățeni a Chinei;
 • Stare fizică și mentală bună, reușită academică înaltă;
 • Intenții de a activa după absolvire în calitate de lector de limbă chineză;
 • Vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani la data de 1 septembrie 2018. Candidați, care lucrează în calitate de lectori locali de limbă chineză, trebuie să aibă vârsta până la 45 de ani, dar studenți de licență – până la 25 de ani.

Tipuri de burse:

 1. Bursa de masterat pentru studii în predarea limbii chineze pentru vorbitori de alte limbi (MTCSOL). Această categorie de burse oferă sponsorizare pentru studii de doi ani universitari. Solicitanții trebuie să dețină diplome de licență, un scor minim de 210 puncte la HSK 5 și un scor minim de 60 puncte la HSKK nivel intermediar. Sunt preferate persoanele care au contracte de muncă în domeniul predării limbii chineze sau certificate de finalizare a studiilor în China.
 2. Burse pentru studii de licență în predarea limbii chineze pentru vorbitori de alte limbi  (BTCSOL). Această categorie de burse este prevăzută pentru patru ani universitari. Solicitanții trebuie să dețină diplome de liceu, un scor minim de 210 puncte la HSK4, precum și un scor minim de 60 puncte la HSKK nivel intermediar.
 3. Burse de un an academic. Această categorie sponsorizează persoane pentru studii de 11 luni. Studenții internaționali care învață în China în perioada aplicării, nu sunt eligibili pentru această bursă.
 • Specialitatea „Predarea limbii chineze pentru vorbitori de alte limbi” (TCSOL) – Solicitantul trebuie să aibă un scor minim de 270 puncte la HSK3 și nota trecătoare la testul HSKK.
 • Specialitatea „Limba și literatura chineză. Istoria și filozofia chineză” – Solicitantul trebuie să aibă un scor minim de 180 puncte la HSK4 și 60 puncte la testul HSKK nivel intermediar.
 • Specialitatea „Limba chineză” – Solicitantul trebuie să aibă un scor minim de 180 puncte la HSK3.
 1. Burse de un semestru.Această categorie de burse sponsorizează studii timp de cinci luni. Solicitanții nu trebuie să aibă studii anterioare în China
 • Specialitatea „Predarea limbii chineze pentru vorbitori de alte limbi” (TCSOL), „Limba și literatura chineză. Istoria și filozofia chineză” – Solicitantul trebuie să aibă un scor minim de 210 puncte la HSK3 și nota trecătoare la testul HSKK.
 • Specialitatea „Medicina tradițională chineză și Taiji” – Solicitantul trebuie să aibă notă trecătoare la testul HSK.
 1. Burse de patru săptămâni.Se oferă sponsorizări pentru studii de patru săptămâni. Solicitanții nu trebuie să aibă studii anterioare în China.
 • Specialitatea „Medicina tradițională chineză și Taiji” – Solicitantul trebuie să aibă notă trecătoare la testul HSK.
 • Specialitatea „Limba chineză” + experiența în familia chineză – Solicitanții trebuie să aibă notă trecătoare la testul HSK. Se aplică pentru grupuri de 10-15 persoane. Trebuie să fie elaborat un plan detaliat de studii, aprobat de Hanban și instituția gazdă din China.
 • Program special pentru Institute Confucius – Solicitanții trebuie să aibă notă trecătoare la testul HSK. Se aplică pentru grupuri de 10-15 persoane.

Procedura de înregistrare:

Registrarea on-line este deschisă din data de 1 martie 2018 pe site-ul cis.chinese.cn. Înregistrați-vă pe site-ul dat pentru a găsi lista instituțiilor-gazdă recomandate, descărca materiale pentru aplicare, aplica pentru bursa și urmări rezultatele admiterii. Deținătorii bursei trebuie să se înregistreze la instituția-gazdă în perioada de admitere.

Data limită pentru aplicare – 20 iunie 2018.

Hanban va examina documentele solicitantului și va comunica rezultatul cu 2 luni înainte de începerea studiilor.

Site prewiew

Pentru beneficiarii certificatului concursului „Podișorul Chinezesc” pentru studii în China:

Participanții concursului internațional de limbă chineză „Podișorul Chinezesc”, care au câștigat certificatul pentru studii în China, trebuie să se înregistreze pe site-ul programului de burse și să depună documentele la instituția gazdă, prezentând certificatul. Pentru informații suplimentare contactați chinesebridge@hanban.org.

Consultații cu privire la procedura de admitere:

Instituțiile-gazdă recomandate sunt responsabile pentru elaborarea ghidului de înscriere și consultarea studenților. Cu privire la planul studiilor vă rugăm să contactați instituțiile-gazdă. Faceți cunoștință cu cerințele și datele limite de admitere a instituțiilor și urmăriți atent toate procedurile necesare de depunere a documentelor. Cei care nu s-au înregistrat la timp, nu au trecut control medical, au abandonat instituția nu vor primi bursa.

Contacte:

Direcția de teste și burse Hanban

e-mail – scolarships@hanban.org

fax +86-10-58595727

Cheltuielile, acoperite de Bursa Institutului Confucius:

Bursa Institutului Confucius acoperă plata pentru studii, cazare, alocație pentru trai și cheltuieli pentru asigurarea medicală.

 • Plata pentru studii, acoperită de bursa Institutului Confucius, este stabilită de instituția gazdă și include predarea, organizarea activităților socio-culturale și testelor de limbă chineză. Plata pentru studii nu include manuale sau bilete de călătorie.
 • Plata pentru cazare, acoperită de bursa Institutului Confucius, include camera pentru două persoane la căminul instituției-gazdă. Studenții pot trăi în afara căminului cu permisiunea instituției-gazdă și obține alocația pentru cazare în suma de 700 CNY/persoană lunar.
 • Alocația pentru trai este plătită lunar de instituția-gazdă. Pentru studii de licență, de un an și un semestru alocația constituie 2500 CNY. Pentru studii de masterat alocația lunară constituie 3000 CNY. Pentru studii de 4 săptămâni alocația pentru trai nu se plătește.

Studenții trebuie să termine procedura de înscrie în perioada stabilită, în caz contrar bursa lor va fi anulată. Studenții, care s-au înscris până la data de 15 a lunii inclusiv vor primi bursa deplină. Cei înscriși după data de 15 vor primi doar jumătate din bursa lunară.

Dacă studentul a fost plecat din China pentru o perioadă mai mare de 15 zile din motive personale (în afară de perioada vacanței de iarnă și de vară), alocația pentru perioada respectivă nu va fi achitată.

Dacă studentul întrerupe studiile din motive personale, părăsește instituția ori este pedepsit disciplinar, el nu va primi alocația din data întreruperii studiilor sau din data luării deciziei despre pedeapsa disciplinară.

Alocația pentru luna de absolvire a instituției va fi achitată peste jumătate de lună din data absolvirii sau terminării studiilor, confirmată de instituția-gazdă.

Asigurarea medicală completă este procurată pentru studenți de instituția-gazdă în conformitate cu Regulamentele Ministerului Educației a Chinei. Taxa de asigurare constituie 160 CNY pentru studii de 4 săptămâni, 400 CNY pentru studii de un semestru și 800 CNY pentru studii de un an și mai mult.

Documentele necesare pentru aplicarea la Bursa Institutului Confucius :

Pentru toți solicitanți

 • Scan-ul pașaportului (pagina cu fotografia);
 • Scan-ul certificatelor HSK și HSKK (termenul de valabilitate a acestora este de 2 ani din data trecerii testului);
 • Scrisoare de recomandare de la conducătorul instituției. Pentru studii MTCSOL solicitanții trebuie să prezinte 2 scrisori de recomandare de la profesori (sunt preferate persoanele, ce dețin contractul de muncă încheiat cu o instituție de învățământ);
 • Ultima diploma de absolvire și lista notelor. Confirmare că sunteți student la universitate după caz;
 • Eseul, care demonstrează nivelul Dvs. de limbă chineză, plan de studiu și obiectivele propuse în China. Trebuie scris în limba chineză și să conțină nu mai mult de 800 ieroglife;
 • Fotografie 3*4 în format electronic;
 • Semnătura  scanată;
 • Certificat de participare la concursul Podișorul Chinezesc după caz.

Solicitanții, ce activează în calitate de lectori de limbă chineză trebuie să prezinte certificatul de la locul de muncă, precum și scrisoare de recomandare de la angajator.

Solicitanții, ce nu au atins vârsta de 18 ani, trebuie să prezinte documente cu privire la desemnarea tutorilor legali în China.

După caz solicitanții trebuie să prezinte alte documente, solicitate de instituția-gazdă.

Sursa: http://cis.chinese.cn/Account/Proceduresfor?lang=en-us