Înscrierea pentru concursul de limbă chineză „Podișorul Chinezesc” 2018

Institutul Confucius din cadrul ULIM organizează Concursul Naţional de Limba Chineză „Podișorul Chinezesc” pentru elevi de gimnaziu (7-17 ani) și studenți (18-30 ani), în data de 24 martie 2018, începând cu ora 9:00,  la sala festivă et.4 ULIM. Înscrierea pentru toți doritori este deschisă până la 16 martie 2018.

„Podișorul Chinezesc” este un eveniment anual organizat, de biroul de limbă chineză a Consiliului Internaţional Hanban, de pe lângă la Ministerul Educaţiei din China. Competiţia se adresează elevilor de gimnaziu și studenților din toată lumea şi testează competenţele lingvistice dobândite în studiul limbii chineze. Preselecția națională a concursului dat în Moldova este organizată de Institutul Confucius ULIM împreună cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Moldova.

Concursul se împarte în trei probe: discurs, întrebări și abilități culturale chineze. În prima parte, participanții vor vorbi timp de 3-5 minute despre „天下一家. O lume, o familie”, povestind despre legătura lor cu China, limba chineză, cultura chineză și cu Institutul Confucius. În a doua parte ei vor răspunde la întrebări privind realitățile Chinei, limba și cultura chineză. Și în ultima parte participanții vor exprima sentimentele de iubire față de cultura chineză prin intermediul programelor artistice (durata până la 5 minute).

Câștigătorii locurilor 1 și 2 în cadrul preliminărilor naționale vor participa la Competiția Mondială “Podișorul Chinezesc” în China, împreună cu cursanții Confucius din 60 de țări a lumii.

E șansa ta unică de a călători în țara visurilor tale și de face prieteni noi! Te așteptăm la ULIM, of.400 pentru înscriere!

Anunt-site-Podisor-Chinezesc-2018