Intrarea în Noul An Chinezesc, celebrată cu fast de Institutul Confucius ULIM

Institutul CONFUCIUS ULIM a adus, în mod tradițional, atmosfera Sărbătorii Primăverii, cunoscută în toată lumea drept Anul Nou Chinezesc, marcat, în anul 2018, sub semnul zodiacal al Câinelui de Pământ. Profesorii, studenții și cursanții Institutului CONFUCIUS ULIM au organizat un spectacol de întâmpinare a Noului An pentru publicul nostru iubitor de cultură și civilizație chineză. 

IMG_9919

Participant de onoare al evenimentului a fost Excelența Sa Zhang Yinghong, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova. În mesajul său de salut, ambasadorul a transmis celor prezenți urări de An Nou fericit, exprimându-și recunoștința față de conducerea ULIM și față de toți cei care au contribuit la dezvoltarea frumoasă a Institutului CONFUCIUS ULIM, la fel și pentru toți profesorii și voluntarii acestuia. Excelența Sa a subliniat, că schimburile culturale și educaționale dintre China și R. Moldova se extind continuu, având un rol major în cooperarea bilaterală dintre statele noastre.

IMG_9360

În numele Senatului ULIM, dr.hab.conf.univ. Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică, a rostit un discurs de felicitare cu ocazia Anului Nou chinezesc, dar și de elogiere a civilizaţiei chineze milenare de o incontestabilă originalitate, care îşi deschide porţile tot mai mult spre lumea din afară și spre viitor, despre lecțiile Chinei pentru Europa. ”Suntem onorați că acum nouă ani, la inițiativa Ambasadei Republicii Populare Chineze din R. Moldova, a fost creat Institutul CONFUCIUS, la ULIM. Regretatul rector ULIM, academicianul Andrei Galben, actualul rector Ilian Galben și Senatul ULIM apreciază foarte înalt activitatea în ascensiune a acestui institut și, în special, eforturile echipei actualului director dl Wang Yifeng și ale partenerilor noștri de la Universitatea Pedagogică Nord-Vest din China”, menționează dna vicerector Elena Prus.

IMG_9305

Pe scena Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, au evoluat tineri artiști din cadrul Institutului CONFUCIUS ULIM, care alături de profesorii lor din China și de oaspeți selecți de la Universitatea Nord-Vest din Lanzhou, prin cântece, dansuri și poezie, au prezentat fragmente din tezaurul cultural al poporului din Țara Marelui Zid, dar și din cel european. De remarcat, că învățarea limbii chineze, la ULIM, începe anume prin muzică, cinematografie, pictură, caligrafie, bucătărie și medicină tradițională a Chinei, iar spectacolul prezentat a fost un bilanț de mare succes pentru studenții și dascălii lor. Organizatorii au fost în consens cu noul proiect al Ministerului Culturii din Beijing, demarat, recent, referitor la promovarea Sărbătorii Primăverii vesele, devenită fenomen internațional.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Iată și materialul video despre concertul Festivalul Primăverii 2018, pregătit de echipa CIOFilm:

IMG_9406IMG_9420IMG_9429

IMG_9494IMG_9513IMG_9538

IMG_9542IMG_9593IMG_9621

IMG_9659IMG_9699IMG_9738

IMG_9939 IMG_9945

IMG_9785

IMG_9800IMG_9824

IMG_9851 IMG_9852 IMG_9885