Cei mai buni studenți la chineză au ajuns la o faimoasă competiție mondială din Țara Marelui Zid

Cei mai buni studenți la chineză din cadrul ULIM au ajuns la Competiția Internațională ”Podișorul Chinezesc”, organizat, în fiecare an, în orașul Kunming, provincia Yunnan, de Institutul ”Confucius” din China – HANBAN. Institutului ”Confucius” din cadrul ULIM a avut trei reprezentante, la acest concurs mondial al competențelor – Cristina Daniță, Nelly Stratulat și Nicoleta Ciovaga, însoțite de profesoara lor, Li Xin. 1icon03112016

”Faimosul ”Podișor Chinezesc” aparține lumii întregi, parcurs, în fiecare an, de mii și mii de tineri pasionați de limba și cultura  vechii noastre civilizații. Acești ambițioși studenți din numeroase țări ale lumii își dau întâlnire, în China, pentru a intra în competiție dreaptă și a-și testa, prin comparație, nivelul  cunoștințelor lingvistice și de cultură, dobândite cu ajutorul profesorilor noștri de la institutele ”Confucius”.

Studenții își dovedesc nu doar pregătirea, prin intermediul acestei mari și superbe platforme  educaționale. Ei beneficiază de oportunitatea de a-și face o mulțime de prieteni din toată lumea. Este o mare și rară posibilitate, deoarece studenții încep să aibă o serie de șanse care le schimbă viețile radical”, spune dna Li Xin, profesoară în cadrul Institutului ”Confucius” din cadrul ULIM .

”Reprezentanții R. Moldova din anul acesta au avut o prestație deosebită”

Spre exemplu, un participant la competiție din Brazilia a devenit faimos, după ce a fost angajat de cel mai important canal TV din China – CCTV (China Central Television). Ulterior, el a fost invitat la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro, ca traducător al site-ului acelui important eveniment mondial. ”Mai mult, fiecare participant al ”Podișorului Chinezesc” obține o bursă după competiție și oportunitatea de-a urma studii gratuite în China.

HANBAN își asumă toate costurile. Indubitabil, competiția noastră este o reușită din start, pentru orice tânăr din oricare țară a lumii. Reprezentanții R. Moldova din anul acesta au avut o prestație deosebită în cadrul acestui eveniment. Și aceasta deși nu au ajuns în finalul competiției. Și-au reprezentat țara cu brio”, este de părere dna Li Xin.

Concursul național “Podișorul Chinezesc”, o tradiție, la ULIM

Precizăm că, cei mai buni cunoscători ai limbii și culturii chineze din republică intră, anual, în luna aprile, într-o competiție dură, organizată de Institutul ”Confucius”, sub egida Ambasadei Republicii Populare Chineze în R. Moldova. Miza acestora este să fie selectați pentru a participa, în China, la concursul internațional de cunoaștere a acestei limbi asiatice.

250831073

”Este o competiție de importanță mondială, la care participă tineri din peste 80 de țări de pe glob. Acest concurs facilitează relațiile între tinerii din toată lumea,  evidențiază punțile de comunicare ale Chinei cu țările de pe mapamond în context lingvistic și cultural.”

Cei mai buni câștigători, deținătorii primelor două locuri, pleacă în China, pentru a participa la competiția internațională, alături de semenii lor din celelalte țări, iar cei care obțin premiile trei și patru îi însoțesc. Dacă reprezentanții din R. Moldova devin câștigători, Institutul ”Confucius” le oferă burse de studii în China”, declară dl. Wang Yifeng, director al Institutului ”Confucius” din cadrul ULIM.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Urmăriți aici o GALERIE FOTO de la evenimentul din China.

2033033032 2032389738 1936633224 1773911986 1179021646 1071526047 908248181 781255674 601838054 569310349 5-1103332583 250831073